Cappelen Damm anklaget for lovbrudd: – Fullstendig absurd

Forlaget Cappelen Damm er uenig i at de har deltatt i et ulovlig samarbeid som påvirker prisene i bokmarkedet, slik Konkurransetilsynet hevder.
Forlaget Cappelen Damm er uenig i at de har deltatt i et ulovlig samarbeid som påvirker prisene i bokmarkedet, slik Konkurransetilsynet hevder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forlaget Cappelen Damm kjenner seg ikke igjen i anklagene fra Konkurransetilsynet om at de har deltatt i ulovlig samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilsynet mener fire forlag har brukt fellestjenesten Bokbasen til å dele informasjon om blant annet fremtidige bokpriser og utgivelsestidspunkt og mener det kan begrense konkurransen og føre til at kundene må betale mer.

– For Cappelen Damm framstår en slik virkelighetsbeskrivelse som fullstendig absurd, sier administrerende direktør Tom Harald Jenssen.

Tilsynet vil ilegge de fire forlagene og Bokbasen gebyrer på over en halv milliard kroner. For Cappelen Damm kan gebyret komme på 151,9 millioner kroner. Forlaget sier de har en rekke merknader til Konkurransetilsynets varsel og vil opplyse saken.

– Basen er ikke brukt slik Konkurransetilsynet hevder, men for å informere bokhandlere og bokkjøpere om planlagte nye utgivelser og en imponerende bredde av tidligere utgitte bøker med tilhørende nødvendige og oppdaterte metadata, sier Jenssen.