Høie ber kommunene planlegge hva de trenger av smittevernutstyr

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) ber kommunene om å planlegge og bestille det de trenger av smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) ber kommunene om å planlegge og bestille det de trenger av smittevernutstyr. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix

I et brev onsdag ber regjeringen om at kommunene planlegger for hva de trenger av smittevernutstyr og bestiller det som trengs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene skal bestille nok, slik at det rekker første halvår 2021, opplyste helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse onsdag.

– Vi sender i dag brev til kommunene hvor vi oppfordrer dem til å bestille utstyret de trenger allerede nå, sa han.

I mars opprettet regjeringen en felles innkjøpsordning for smittevernutstyr. Ordningen som Helsedirektoratet, Helse sør-øst og Sykehusinnkjøp fikk raskt på plass, har fungert godt, pekte Høie på, men ved nyttår er det slutt.

– Ved nyttår vender vi tilbake til normale rutiner, hvor sykehusene og kommunene står for innkjøp av smittevernutstyr, sa helseministeren.

– For å sikre at helsetjenestene har utstyret de trenger i en kritisk situasjon, forsterker vi det nasjonale reservelageret og gjør dette om til å bli et nasjonalt beredskapslager.

Lageret skal inneholde utstyr for seks måneders forbruk i kommunene og i sykehusene.

Personvernpolicy