Frykter smittefare under Venstre-landsmøtet

Flere i Venstre er kritiske til at partiet skal samle 200 personer til landsmøtet på Jessheim nå i helgen.

Rundt 200 partimedlemmer skal samles for å velge en ny partileder i Venstre. Men få dager før møtet går leder Ane Brevik i Bergen Venstre ut og mener man bør avlyse det fysiske møtet på grunn av smittesituasjonen i Norge.

– Jeg synes det er vanskelig å forstå at man skal ha et fysisk landsmøte slik situasjonen er nå, sier Ane Breivik til Bergens Tidende.

Hun mener det er ugreit å reise hele veien til Ullensaker på et arrangement med 200 personer, samtidig som Bergen har strenge koronarestriksjoner.

– Nå holder smitten på å blusse opp i Oslo-området også. Jeg tenker at situasjonen akkurat nå tilsier at landsmøtet bør avvikles digitalt, sier Breivik.

Generalsekretær Marit Meyer i Venstre sier landsmøtet vil bli gjennomført fysisk, og at de har tatt forholdsregler for å hindre smitte.

– I planleggingen av møtet har vi vært i tett dialog med smittevernmyndighetene, og vi har planlagt et fysisk møte basert på de råd og retningslinjer vi har fått, skriver Meyer i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden