Født fri vil gi tilsvar på granskningsrapport 6. oktober

Fra åpningsmarkeringen for Født fri i 2018. Fra venstre daglig leder Shabana Rehman Gaarder, daværende kulturminister Trine Skei Grande og stortingsrepresentant Abid Raja.
Fra åpningsmarkeringen for Født fri i 2018. Fra venstre daglig leder Shabana Rehman Gaarder, daværende kulturminister Trine Skei Grande og stortingsrepresentant Abid Raja. Foto: Tore Meek / NTB

Styret i stiftelsen Født fri, der Shabana Rehman er daglig leder, vil innen 6. oktober gi tilsvar på anklagene som økonomisk mislighold i en granskningsrapport.

– Vi har igangsatt advokat, revisor og andre kompetente for å bistå oss i å belyse Født fris side av saken, skriver styreleder i stiftelsen, Jan Sverre Asker, i en pressemelding tirsdag.

Han sier at styret vil benytte seg av tilsvarsfristen 6. oktober.

– Derfor vil jeg ikke kommentere enkeltsaker før vårt tilsvar foreligger. Vi er ikke kjent med at det foreligger økonomiske misligheter i Født fri, og administrasjonen har styrets tillit, understreker Asker.

Granskningen ble utført av Ernst and Young (EY) og førte til at Kunnskapsdepartementet mandag kunngjorde at de trekker all støtte til stiftelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden