Politiet kritisert for håndteringen av drapstiltalt i Mehamn

Politiet kritiseres for sin håndtering av drapstiltalt i Mehamn.
Politiet kritiseres for sin håndtering av drapstiltalt i Mehamn. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kunne ha pågrepet 37-åringen som drepte sin halvbror i Mehamn i april 2019, mener etterlates bistandsadvokat. Rettssaken etter drapet begynte mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistandsadvokat Edel Olsen anmeldte politiet i Finnmark til Spesialenheten for politisaker, og senere til Riksadvokaten, skriver NRK.

I Øst-Finnmark tingrett står en 37 år gammel islandsk mann tiltalt for å ha drept Gisli Thor Thorarinsson (40) med hagle i sistnevntes hjem 27. april 2019.

To måneder i forveien var tiltalte blitt etterforsket for trusler mot både ekskona og halvbroren. Da 37-åringen fikk vite at ekskona og halvbroren hadde inngått et forhold, oppsøkte han ekskona og truet med å drepe halvbroren. Ti dager før drapet ble han ilagt besøksforbud overfor begge.

Bistandsadvokaten siterer dokumenter som viser at politiet var kjent med at 37-åringen var straffedømt i en voldtektssak og to voldssaker på Island. I april ble han innlagt på psykiatrisk klinikk i ni dager for selvmordstanker og drapstanker.

Politiet fikk vite at 37-åringen hadde brutt besøksforbudet og var på vei tilbake til Mehamn. En politimann tok kontakt med jourhavende jurist for å få en beslutning om pågripelse, som ble avslått, men 37-åringen fikk beskjed om å møte på lensmannskontoret mandagen etter.