Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør

iTromsø erfarer at Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen blir utnevnt som ny Fiskeridirektør
iTromsø erfarer at Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen blir utnevnt som ny Fiskeridirektør Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir ny fiskeridirektør, men ikke før han er ferdig på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den erfarne Høyre-politikeren er ansatt som ny direktør for Fiskeridirektoratet, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet mandag formiddag. Det var iTromsø som først omtalte ansettelsen i åremålsstillingen, som har en varighet på seks år.

– Med Frank Bakke-Jensen får vi en fiskeridirektør med stort engasjement for sektoren og erfaring fra både lovgivende og utøvende myndighet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Bakke-Jensen fortsetter som forsvarsminister og vil ikke tiltre som fiskeridirektør så lenge han er innvalgt på Stortinget. Direktør Per Sandberg for Statistikkavdelingen i Fiskeridirektoratet blir konstituert som fiskeridirektør inntil en vikar er ansatt.

– Jeg har store, viktige saker å gjennomføre som forsvarsminister, og nå er min kapasitet fullt og helt konsentrert om forsvarspolitikk. Samtidig er jeg fra Båtsfjord, og sjømatnæringa er en del av mitt DNA. Jeg har et brennende engasjement for kysten, sjømatnæringen og lokalt næringsliv, sier Bakke-Jensen.

Han har før han ble statsråd vært Høyres fiskeripolitiske talsperson på Stortinget. I vår varslet han at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget.

Nåværende fiskeridirektør Liv Holmefjord har sittet i jobben siden 2008, gjennom to åremålsperioder på seks år.