Gepardungen i Dyreparken døde

Ungen til geparden Kimani klarte seg ikke. Moren hadde ikke nok melk, og ungen fikk derfor ikke i seg nok næring. Foto: Dyreparken / NTB scanpix
Ungen til geparden Kimani klarte seg ikke. Moren hadde ikke nok melk, og ungen fikk derfor ikke i seg nok næring. Foto: Dyreparken / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gepardungen som ble født i Dyreparken i Kristiansand for en drøy uke siden, døde i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jevnlige helsesjekker viste det dyreparken hadde fryktet, nemlig at ungen ikke klarte å ta til seg nok næring fordi melkeproduksjonen hos moren ikke var stor nok.

– Dette er selvfølgelig trist for alle, og spesielt for oss dyrepassere som jobber daglig med disse flotte dyrene, sier dyrepasser Olav Åsland.

Etter at Kimani fødte en dødfødt unge i april, var det knyttet stor spenning til denne fødselen. Helt fra begynnelsen var dyrepasserne forberedt på at det kunne gå galt.

– Når de første veiingene av gepardungen etter tredje og femte levedøgn viste en liten vektøkning, så øynet vi et bitte lite håp. Vektkurven flatet deretter ut og gikk dessverre nedover, og da var det ikke annet å gjøre enn å la den få slippe, og det betyr at den ble avlivet. Vi var forberedt på dette utfallet, men det er likevel veldig trist når det skjer, sier han.