Widerøe slutter med vedlikehold i utlandet

– Vi greier å gjøre vedlikeholdet billigere her i Norge, enn hvis vi kjøper tjenestene ute i Europa, sier Widerøe-direktør Stein Nilsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– Vi greier å gjøre vedlikeholdet billigere her i Norge, enn hvis vi kjøper tjenestene ute i Europa, sier Widerøe-direktør Stein Nilsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Widerøe har bestemt seg for å gjøre alt vedlikehold ved basene i Bodø, Bergen og Torp. Nå har de bygd ny hangar og ansetter opp mot 50 nye i Bodø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Widerøe har en flåte på i alt 26 fly. Widerøe-direktør Stein Nilsen sier de vil spare penger og beholde mer kompetanse i selskapet ved å gjøre vedlikeholdsarbeidet i Norge.

– De siste årene har vi gjort mye vedlikehold ute i Europa. Vi har funnet ut at dét både er dyrere og dårligere enn det de fantastiske folkene i den tekniske delen av Widerøe greier å få til, sier Nilsen til NRK.

Selskapet har bygd ny hanger i Bodø og skal rekruttere et sted mellom 40 og 50 nye mekanikere for å flytte alt vedlikeholdet tilbake til Norge.