Regjeringen langt unna målet om å ansette flere med hull i CV-en

Statsministerens kontor er best i klassen når det gjelder å ansatte personer med hull i CV-en eller funksjonsnedsettelser i 2019. Hele 10 prosent av nyansettelser hos Erna Solberg kom fra denne gruppen, mot bare 2,2 prosent totalt i staten. Målet er minst 5 prosent.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Statsministerens kontor er best i klassen når det gjelder å ansatte personer med hull i CV-en eller funksjonsnedsettelser i 2019. Hele 10 prosent av nyansettelser hos Erna Solberg kom fra denne gruppen, mot bare 2,2 prosent totalt i staten. Målet er minst 5 prosent. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har som målsetting å ansette minst 5 prosent med hull i CV-en eller en funksjonsnedsettelse, men er langt unna sitt eget mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet kommer på jumboplass når det gjelder å innfri målsettingene om at minst 5 prosent av alle nyansatte i staten skal ha funksjonsnedsettelse eller hull i CV-en, skriver Aftenposten.

I Justisdepartementet kom bare sju av 340 nyansatte i justissektoren i 2019 fra målgruppen. Det tilsvarer 0,3 prosent. Best var statsminister Erna Solbergs eget kontor, der én av ti nyansatte – 10 prosent – hadde hull i CV-en eller en funksjonsnedsettelse.

En gjennomgang viser at totalt kom bare 2,2 prosent av de nytilsatte i staten i fjor fra denne målgruppen.

Regjeringen endret i fjor reglene for ansettelser i staten slik at minst én kvalifisert søker med hull i CV-en skal innkalles til intervju. Tidligere gjaldt denne regelen kun for personer med funksjonsnedsettelse.