Bussjåførmeklingen fortsetter på overtid – fortsatt stor avstand

Fra arbeidstidens start søndag 20. september tas bussjåførene i Oslo og Viken ut i streik dersom partene ikke er blitt enige i meklingen. Yrkestrafikkforbundet krever at arbeidsgiverne innfrir avtale om industriarbeiderlønn.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Fra arbeidstidens start søndag 20. september tas bussjåførene i Oslo og Viken ut i streik dersom partene ikke er blitt enige i meklingen. Yrkestrafikkforbundet krever at arbeidsgiverne innfrir avtale om industriarbeiderlønn. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Busstrafikken på Østlandet kan bli rammet av streik fra søndag av. Lørdag var det fortsatt stor avstand mellom partene, og meklingen fortsetter på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellesforbundet og Fagforbundet representerer over 3.800 sjåfører som går ut i streik fra søndag morgen dersom partene ikke kommer til enighet.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men NTB får bekreftet fra kommunikasjonssjef Tormund Hansen Skinnarmo i Yrkestrafikkforbundet (YTF) at meklingen fortsetter.

Sammen med andre LO-forbund og YTF har Fellesforbundet sendt varsel om plassfratredelse for alle organiserte sjåfører i Oslo og Viken. Første streikeuttak er på 3.800 sjåfører.

– Hvis vi kommer til det punkt at vi må utvide, vil vi trappe opp raskt. Vi har til sammen over 10.000 sjåfører vi kan ta ut i streik. Det vil i så fall stoppe all busstrafikk i Norge, sier forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen i Fellesforbundet.

Hvis forhandlingene fortsatt pågår søndag morgen vil bussjåførene gå på jobb som vanlig.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa til NTB lørdag morgen at det er stor avstand mellom partene.