Nesten hele regjeringen på innspillstur til Nord-Norge

Statsminister Erna Solberg og elleve statsråder legger turen til Nord-Norge fredag og lørdag for å få innspill til regjeringens kommende stortingsmelding om nordområdene.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Statsminister Erna Solberg og elleve statsråder legger turen til Nord-Norge fredag og lørdag for å få innspill til regjeringens kommende stortingsmelding om nordområdene. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg tar med seg nesten hele regjeringen når hun fredag drar nordover for å få innspill til den kommende meldingen om nordområdene.

Hele tolv regjeringsmedlemmer besøker Nord-Norge fredag og lørdag. Etter en lang rekke møter med lokalt næringsliv, akademia og kulturliv på ulike steder fredag, samler statsrådene seg for å delta på folkemøte i Tromsø lørdag.

Dette er siste anledning for aktører i nord til å komme med direkte synspunkter til regjeringen før nordområdemeldingen legges fram, trolig i november.

– Nordområdene er regjeringens viktigste strategiske ansvarsområde. Vi ønsker å fremme og videreutvikle det moderne, levende og ressursrike nord og spre kunnskap om at Arktis fortsatt preges av stabilitet og samarbeid. Vi vil gjerne høre fra så mange som mulig om hvordan vi bør gjøre dette, sier Solberg.

Det er ni år siden forrige stortingsmelding om nordområdene ble lagt fram, og statsministeren påpeker at mye har endret seg i denne perioden.

Blant annet viser Solberg til internasjonale strukturer under press, klimaendringer i utvikling, endringer i sikkerhetspolitiske omgivelser og nå også hvordan koronapandemien får følger for lokalsamfunn, næringsliv og kulturinstitusjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden