Bank halverer antall filialer i Nord-Norge: – Svært uheldig

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for et resultat på over 1 milliard kroner første halvår i år, vil Sparebanken 1 Nord-Norge halvere antall filialer i Nord-Norge. Det møter reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken har varslet at den vil legge ned 16 av 31 bankkontorer. Ingen av de stedene som blir rammet av nedleggingen har alternative banker å gå til, skriver Klassekampen.

Både Arild Olsen, leder for lokalstyret i Longyearbyen på Svalbard, og Tana-ordfører Helga Pedersen, reagerer sterkt på nyheten.

– Vi kan ikke sette oss i en bil og kjøre til neste bank, sier Olsen, som mener det er svært viktig å ha en finansiell institusjon på Svalbard. Han er også bekymret for hva dette betyr med tanke på arbeidsplasser.

Tana-ordfører Helga Pedersen stiller også et stort spørsmålstegn ved at banken vil legge ned filialen i hennes kommune.

– For å si det forsiktig: Dette er svært uheldig. Det er også veldig overraskende, sier Pedersen, som allerede har tatt kontakt med styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i anledning saken.

Kommunikasjonssjef Stein Vidar Loftås i Sparebank 1 Nord-Norge forsikrer at både privatkunder og næringslivet er i trygge digitale hender.

Han sier at bortsett fra Svalbard vil 94 prosent av befolkningen i nord ha en bank innenfor en times kjøretur, mens alle vil kunne nå et kontor med en biltur på tre timer.