Utenriksdepartementet fraråder reiser til Estland – hele Danmark blir rødt

<p>Nyhavn er et populært sted både for Københavnere og turister. Nå er hele Danmark erklært som rødt av norske myndigheter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix</p>
Nyhavn er et populært sted både for Københavnere og turister. Nå er hele Danmark erklært som rødt av norske myndigheter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Estland, den finske regionen Södra Savolax og de danske regionene Sjælland og Nordjylland.

Reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt natt til lørdag, må i karantene, skriver UD i en pressemelding.

Endringen i Utenriksdepartementets reiseråd kommer på bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset, og regjeringen har besluttet at disse landene og regionene går fra gult til rødt.

Endringen innebærer at hele Danmark blir rødt.

– Alle som vurderer å reise, må tenke seg nøye om

Samtidig fjernes innreisekarantenen fra Liechtenstein og Island som går fra rødt til gult. Det samme gjelder regionene Kalmar og Blekinge i Sverige og Kajanaland i Finland.

– Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands, skriver UD i pressemeldingen.

FHI anbefalte tirsdag å gjøre også Polen gult, men stigende smittetall de siste dagene, samt mye reiseaktivitet og flere importtilfeller, førte til at FHI endret forslaget.

Fire nye coronadødsfall i Sverige – to i Danmark

I Sverige er det registrert fire koronadødsfall det siste døgnet. Det har også vært et pandemirelatert dødsfall i Danmark.

I Danmark var det også et dødsfall i det foregående døgnet, men på grunn av tekniske problemer, ble ikke den offisielle statistikken fra Statens Serum Institut oppdatert onsdag.

Så langt er det meldt om 635 dødsfall i landet. 21.393 personer i Danmark har fått påvist smitte, 453 av dem det siste døgnet.

I Sverige er antall døde oppe i 5.864, viser tall fra Folkhälsomyndigheten. Det siste døgnet er det registrert 310 nye smittetilfeller, noe som øker totalen til 87.88

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden