Regjeringen bevilger 6 milliarder til kampen mot korona

I neste års statsbudsjett er det satt av nær 6 milliarder kroner ekstra for å håndterte koronapandemien. Av disse skal 3,8 milliarder gå til vaksinekjøp. Foto: Jil Yngland / NTB
I neste års statsbudsjett er det satt av nær 6 milliarder kroner ekstra for å håndterte koronapandemien. Av disse skal 3,8 milliarder gå til vaksinekjøp. Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I neste års statsbudsjett er det satt av nær 6 milliarder kroner ekstra for å håndterte koronapandemien. Av disse skal 3,8 milliarder gå til vaksinekjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 3,8 milliarder kroner blir satt av til forhåndsavtaler om vaksinelevering og vaksinasjon, 1,1 milliarder skal gå til et beredskapslager for legemidler og 650 millioner til testing ved grenseoverganger, skriver VG.

Bevilgningen kommer i tillegg til det ordinære helsebudsjettet og andre krisepakker.

– Det betyr forhåpentligvis at vi får testet flere og sporet smitte, altså at strategien kommer til å virke. I tillegg har vi satt av mye penger til å kjøpe vaksiner, slik at vi kan kjøpe nok vaksiner til å vaksinere oss om vi får tak i det, sier statsminister Erna Solberg (H) til avisen.