Politiet aksjonerte mot droner ved Slottet 17. mai 2019

Deltakerne i barnetoget i Oslo i 2019 var uvitende om at politiet, i en hittil ukjent politiaksjon, hindret to droner fra å nå Slottsplassen. Begge dronene var harmløse, viste det seg siden. Foto: Berit Roald / NTB
Deltakerne i barnetoget i Oslo i 2019 var uvitende om at politiet, i en hittil ukjent politiaksjon, hindret to droner fra å nå Slottsplassen. Begge dronene var harmløse, viste det seg siden. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en hittil ukjent aksjon brukte politiet mottiltak for å avverge en mulig drone-trussel mot Slottet og barnetoget 17. mai i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Dronemagasinet og Politiforum.

– Slottet og Slottsplassen var beskyttelsesobjekt. På bakgrunn av avstand til objektet, retning og omstendighetene for øvrig, ble dronene ansett som trusler der og da, sier Jan Otto Johansen, prosjektleder for mottiltak mot droner i Oslo politidistrikt.

Den ene dronen ble stoppet ved at piloten ble funnet. Den andre måtte politiet sette inn politioperative tiltak mot. Hvilke tiltak dette var, ønsker ikke Johansen å svare på.

– I begge tilfellene ble dronene stanset før de kom inn over området med Slottsplassen og Slottet, sier Johansen.

Det har siden vist seg at begge dronepilotene var privatpersoner som brukte dronene for å ta bilder.