Politiet advarer etter mulig metanoldødsfall i Oslo

<p></p><p>– Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, advarer politiet.</p>
– Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, advarer politiet. Foto: Scanpix

Politiet frykter metanolholdig sprit kan være i omløp etter at en mann natt til lørdag ble funnet død i Oslo.

– Ved obduksjonen tirsdag ble det funnet spor av metanol i kroppen til avdøde, sier leder av etterforskningsseksjon drap ved Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem til NTB.

Men hun understreker at endelig dødsårsak så langt ikke er bekreftet.

Dødsfallet settes i sammenheng med at en annen mann i helga ble innlagt på Ullevål sykehus med metanolforgiftning. Han og den avdøde var fredag 11. september sammen i en leilighet i Oslo.

Fire i samme leilighet

– Først ble hendelsene etterforsket hver for seg, men vi fant etter hvert ut at de opphold seg i samme leilighet fredag kveld, sier Alræk Solem.

To andre menn var også i leiligheten samme kveld. Politiet har fått kontakt med den ene av disse, som blir fulgt opp av helsevesenet, og har identifisert og forsøker å få kontakt med den andre.

Alræk Solem understreker at politiet kun har fått melding om dette ene tilfellet av metanolholdig sprit. De frykter likevel at mer farlig metanolholdig sprit kan være i omløp.

– Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, understreker Alræk Solem.

Kjenner ikke opphavet

– Vi ber alle som enten har informasjon om denne saken, eller sprit som inneholder metanol, om å øyeblikkelig ta kontakt med politiet, sier hun.

Foreløpig er det ukjent hvor spriten har kommet fra.

– Per nå vet vi ikke opphavet til spriten, men dette er noe vi jobber intenst med å få på det rene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden