25 nye coronasmittetilfeller i Bergen tirsdag

<p>Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune opplyste om 25 nye smittetilfeller i Bergen tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB</p>
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune opplyste om 25 nye smittetilfeller i Bergen tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er registrert 25 nye coronasmittetilfeller i Bergen siden mandag. Det er sju færre enn dagen før.

– Dette er isolert sett noe lavere enn vi har sett den siste uken. Det er likevel for tidlig å se om det er noen nedadgående trend, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

To nye pasienter er lagt inn på Haraldsplass diakonale sykehus med coronasmitte. I tillegg er det registrert smitte hos en sjette beboer ved omsorgsboligene på Gartnermarken.

– Vi følger utviklingen nøye og kommer til å gjøre de første vurderingene av tiltakene i morgen, sa Valhammer.

Han opplyste at tilfellene var fordelt jevnt på aldersgruppene, med tilfeller blant personer mellom 12 og 87 år. Det er til nå ukjent smittevei i fem av smittetilfellene.

Byrådslederen minnet dessuten om karantenereglene.

– Ikke minst for alle som tar test. De skal uavhengig om de i utgangspunktet er i karantene i karantene fram til prøveresultatet er klart. Man skal for eksempel ikke hente og levere i barnehage og i skole.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden