Sol i sør – regn i nord

Det ligger an til fine høstdager på flere steder i Sør-Norge den kommende uken. I Nord-Norge vil det imidlertid bli en del ruskevær.
Det ligger an til fine høstdager på flere steder i Sør-Norge den kommende uken. I Nord-Norge vil det imidlertid bli en del ruskevær. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten kommer snikende rundt om i landet. Til uka ventes det en del sol i sør og nedbør i nord, varsler meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På store deler av Østlandet kan det ligge an til noen fine høstdager i starten av uka, og i hovedstadsregionen kan mandagen by på opp mot 20 grader og sol, ifølge Meteorologisk institutt.

Resten av uka ser det ut til å bli flere dager med klarvær og høye temperaturer i området.

Også på Sørlandet ser det lovende ut, med temperaturer mellom 15 og 19 grader utover uka. I Vest-Norge og Midt-Norge ser det imidlertid ut til å bli litt mer skiftende.

Fra midten av uka vil det komme inn et lavtrykk fra øst innover Sør-Norge, mens det samtidig bygger seg opp et høytrykk i vest, skriver TV 2.

– Da blir vi liggende midt imellom. Vi får nordavind innover Sør-Norge, som vil blåse opp i stiv kuling på utsatte steder. I fjellet kan vinden til og med komme opp i liten storm, sier vakthavende meteorolog Camilla Antonsen i Storm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Nord-Norge ser det ut til at man er nødt til å finne fram paraplyen. Det ventes nemlig jevnt og trutt med nedbør og en del lavere temperaturer utover uka.

– Det vil bli nedbør og sørvestlig kuling i Nordland fram til midten av uken. I Troms og Finnmark derimot vil vinden være litt svakere og nedbøren mer beskjeden, sier Antonsen.