Kvinnekamp på Ap-listen i Oslo

Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) bekrefter at hun ønsker gjenvalg. Men kampen om de to sikre plassene for kvinner på stortingslisten til Oslo Arbeiderparti blir tøff. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) bekrefter at hun ønsker gjenvalg. Men kampen om de to sikre plassene for kvinner på stortingslisten til Oslo Arbeiderparti blir tøff. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kamzy Gunaratnam, Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai ønsker alle å sitte på Stortinget for Oslo Arbeiderparti.

I løpet av høsten skal nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti peke ut hvem de mener bør bli valgt inn til Stortinget neste år.

Fem plasser på Oslo-listen anses som sikre, og de fem plassene blir det kamp om. Andre- og tredjeplassen i 2017 hadde Marianne Marthinsen og Jan Bøhler, men begge har varslet at de ikke ønsker gjenvalg.

Førsteplassen skal Jonas Gahr Støre ha. I tillegg ønsker Espen Barth Eide gjenvalg. Han sto på femteplass i 2017. Nå bekrefter både Siri Gåsemyr Staalesen og Zaineb Al-Samarai at de vil kjempe om en sikker plass.

– Jeg ønsker gjenvalg fordi jeg har lyst til å fortsette som ombud for Oslo og Oslo Arbeiderparti, sier stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen til Dagsavisen.

En tredje kvinne som har sagt at hun ønsker en plass på Stortinget, er nestleder i Oslo Ap og varaordfører Kamzy Gunaratnam. Hun har allerede blitt foreslått av Bjerke Ap og har bekreftet at hun kunne tenke seg en plass på Stortinget.

I henhold til Aps regler må listen ha lik kjønnsfordeling. Nominasjonsmøtet holdes 1. desember, og nominasjonskomiteen må være klar med sin innstilling senest 24. november.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden