Hamar-biskop angriper Sian for hatefull religionskritikk

Biskop Solveig Fiske sier det ikke er klokt å bedrive religionskritikk gjennom å krenke. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Biskop Solveig Fiske sier det ikke er klokt å bedrive religionskritikk gjennom å krenke. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ytringsfrihet skal ikke brukes til å spre rasisme, sier Solveig Fiske, biskop i Hamar, før den varslede demonstrasjonen fra Sian i Hamar lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag har organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) varslet at de vil holde appeller på Østre torg i Hamar.

På det samme torget skal Rød Ungdom i Hedmark arrangere en motdemonstrasjon. Samtidig står et tverrpolitisk initiativ som inkluderer en rekke organisasjoner, fagforeninger og Den norske kirke bak det konkurrerende arrangementet: «Fargerikt fellesskap – Et Hamar for alle» på Stortorget.

Biskopen sier til Klassekampen at Sians «forsøk på religionskritikk» etter hennes syn er hatefullt.

– Kritikk og til og med krass kritikk av religion er lov. En kan gå langt innenfor lovverket, men kritikken må være saklig, sier Fiske, som mener Sian bruker metoder som er lite hensiktsmessige.

Hun avviser samtidig at hun ønsker en ny blasfemiparagraf,

– Nei, jeg er ikke opptatt av det. Men jeg vil at religionskritikk skal skje på et saklig grunnlag, og ikke spre holdninger som i praksis blir rasistiske, sier Fiske.

Sian-leder Lars Thorsen sier til Klassekampen at han ikke kommer til å brenne koranen på Hamar.