Mann dømt til fengsel etter å ha jukset til seg 600.000 kroner i coronastøtte

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ni måneder for å ha lurt til seg 600.000 kroner i coronastøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en av de første rettssakene der noen er både tiltalt og dømt for å ha lurt til seg penger fra coronastøtten, skriver NRK.

Mannen i 40-årene opplyste at han hadde tapt inntekter i to firmaer, men dette viste seg å ikke stemme. Mannen var daglig leder og styreleder i to selskaper som han selv hadde opprettet, men disse hadde ingen omsetning.

Den tiltalte møtte denne uka til tilståelsessak i Sør-Østerdal tingrett i Elverum. Der erkjente han at det han hadde gjort, var galt og beklaget.

Tall fra Skatteetaten viser at det er utbetalt vel 6 milliarder kroner i coronastøtte til næringslivet. Omtrent 18.000 søknader til en verdi av om lag 1,3 milliarder kroner er avslått før utbetaling.

– Det er åpnet om lag 800 kontrollsaker, men så langt er det ingenting som tyder på omfattende misbruk av kompensasjonsordningen for næringslivet, sier fungerende direktør for divisjon innsats i Skatteetaten, Stine Olsen.

Skatteetaten har så langt sendt tre anmeldelser til Økokrim og politidistriktene.