Stor økning i netthandel i hele landet

Under korona har alle norske fylker hatt en vekst på mer enn 50 prosent i netthandel. Nå håper Posten at trenden fortsetter også etter epidemien.
Under korona har alle norske fylker hatt en vekst på mer enn 50 prosent i netthandel. Nå håper Posten at trenden fortsetter også etter epidemien. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten melder om 60 prosent økning i netthandel i andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor. Posten venter at tallet opprettholdes også etter koronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i andre kvartal, som omfatter april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. De to nordnorske fylkene Nordland samt Troms og Finnmark hadde noe lavere økning, med 52 prosent.

– Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at coronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten.

Han legger til at Posten har god tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg.