Ambulanseflybasen i Brønnøysund stengt etter mulig coronasmitte

Ambulanseflybasen i Brønnøysund er stengt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Ambulanseflybasen i Brønnøysund er stengt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk medarbeider på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på covid-19 på første test etter at han ankom Norge onsdag. Nå er basen stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjennomføres torsdag en test nummer to for å bekrefte eller avkrefte resultatet av den første testen. Også øvrig personell på basen blir testet, skriver Babcock i en pressemelding.

Vedkommende som testet positivt, er i isolasjon på basen, og øvrig personell på basen er i karantene inntil resultatet av testene foreligger.

Driftsleder Hilde Sjurelv ønsker ikke å si noe om hvor raskt basen kan være i drift igjen.

– For oss er det aller viktigste at våre ansatte, helsepersonell og pasienter skal være trygge på at de ikke blir smittet på jobb, eller under transport med ambulansefly. Derfor stengte vi umiddelbart basen i henhold til prosedyrene, og i samråd med medisinsk ledelse ved Helgelandssykehuset HF og vår oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF. Vi bruker nå den tiden vi trenger for å sikre oss at alle er friske og at basen er smittefri, sier Sjurelv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommuneoverlegen i Brønnøysund er også informert om saken, og har fått relevant informasjon med hensyn til smittesporing.

I henhold til rutinene skal medarbeidere som må gjennomføre test, ikke ha pasientkontakt før negativ test foreligger. Derfor har ingen pasienter blitt fraktet med et fly eller av personell som har vært i kontakt med den aktuelle medarbeideren.