Equinor selger halvparten av havvindprosjekt i USA til BP

Equinor satser tungt på havvind i USA i samarbeid med BP. Her fra Equinors Hywind Buchan vindmølleanlegg utenfor Skottland.
Equinor satser tungt på havvind i USA i samarbeid med BP. Her fra Equinors Hywind Buchan vindmølleanlegg utenfor Skottland. Foto: Øyvinf Gravås / Equinor / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor har inngått en avtale med BP om salg av eierandeler på 50 prosent i havvind-lisenser på østkysten av USA for 1,1 milliarder dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med denne transaksjonen etablerer de to selskapene også et strategisk partnerskap for ytterligere vekst innen havvind i USA, opplyser Equinor i en pressemelding.

Salget har en samlet pris før justeringer på 1,1 milliarder dollar.

Equinor har i dag en eierandel på 100 prosent i både Empire Wind-lisensen, som ligger utenfor kysten av delstaten New York, og Beacon Wind-lisensen, som ligger utenfor kysten av Massachusetts.

Kraftproduksjonen fra hvert område vil være tilstrekkelig til å forsyne over 1 million hjem med strøm, ifølge Equinor.

– Transaksjonen er i tråd med Equinors fornybarstrategi om å sikre tidlig tilgang til attraktive områder for storskala utbygginger, modne utbyggingsprosjekter og skape verdi ved nedsalg fra posisjoner med høy eierandel, skriver selskapet.

Equinor vil fortsette som operatør for begge prosjektene i utviklings-, bygge- og driftsfasen. Havvindparkene vil etter hvert få lik bemanning fra begge selskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser fram til å samarbeide med BP som deler vår ambisjon om sterk vekst innen fornybar energi. Partnerskapet understreker begge selskapenes ønske om å akselerere energitransisjonen. Ved å kombinere våre styrker, vil vi sammen kunne utvikle en lønnsom havvindvirksomhet i USA, sier konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre.