Munchmuseet utsetter åpningen

<p>Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det nye Munchmuseet i Bjørvika utsetter åpningen til våren 2021. Museet skulle etter planen åpne i høst.

«Utsatte leveranser av brann- og sikkerhetsdører, sentrale driftssystemer, samt covid-19 har medført en forsinket overtakelse av Munchmuseet fra ansvarlig entreprenør til byggherre», skriver Oslo kommune i en pressemelding.

For å ivareta kravene til oppbevaring og utstilling av kunst trenger det nye Munchmuseet et avansert klimasystem. Dette er ennå ikke ferdig.

– Vi er forsinket, men samtidig godt i gang med å løse de utfordringene vi har opplevd med stabil drift knyttet til klimasystemene i bygget, sier prosjektdirektør Per Egil Steen i Kultur- og idrettsbygg.

Personvernpolicy