Bertheussen delte ut falske profiler i venninnegruppe på Facebook

Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett tirsdag. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix
Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett tirsdag. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en lukket venninnegruppe på Facebook oppfordret Laila Anita Bertheussen til å bruke falske profiler for "å ta ut litt frustrasjon".

Aktor Marit Formos spørsmål til Bertheussen avdekket hvor sterkt den 55 år gamle kvinnen var blitt påvirket av at Black Box-forestillingen «Ways of Seeing», hvor fasaden på hennes og daværende justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig ble vist fram.

Under aktoratets utspørring av 55-åringen onsdag kom det fram at Bertheussen var svært aktiv i å kartlegge aktørene bak skuespillet i mange uker etter at hun hadde sett det i november 2018. Formo leste høyt fra en samtalelogg hvor Bertheussen skrev at hun hadde flere falske profiler som hun villig delte i venninnegruppe på Messenger, der blant annet senere samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde var med.

– Dere må bare si ifra dersom dere vil ha tilgang til en eller flere Facebook-kontoer hvor dere kan ta ut litt frustrasjon rett så inkognito, skrev Bertheussen i gruppen den 14. januar 2019.

Hun delte to falske profiler på kvinner og en mannlig profil med de øvrige medlemmene og skrev det bare fint om det var flere som brukte dem.

– Dette er bare tull og tøys, sa Bertheussen gjentatte ganger, selv da hun ble konfrontert av aktor med at hun selv hadde brukt flere av de falske profilene ved ulike anledninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden