Fem nye coronatilfeller på Askøy

Tre nye tilfeller ble påvist tirsdag kveld og to nye onsdag. Det siste døgnet er sju blitt registrert smittet av coronaviruset.
Tre nye tilfeller ble påvist tirsdag kveld og to nye onsdag. Det siste døgnet er sju blitt registrert smittet av coronaviruset. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Askøy kommune opplyser at det er registrert fem nye smittetilfeller siden tirsdag ettermiddag.

Tre nye tilfeller ble påvist tirsdag kveld og to nye onsdag. Det siste døgnet er sju blitt registrert smittet av coronaviruset.

– De fem siste tilfellene er alle bosatt og testet på Askøy. Vi driver smittesporing på alle fem, og de generelle tiltakene våre er isolasjon og karantene, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg i en pressemelding.

Kommunen anbefaler samme tiltak som Bergen kommune og oppfordrer innbyggerne til å unngå unødvendige reiser til Bergen fram til 18. september. Kommunen anbefaler også å bruke hjemmekontor så langt det er mulig.

Fram til 18. september stenges også sykehjemmene på Askøy for besøkende.

– Dette er en alvorlig situasjon, og vi kan vente mer smitte. Derfor anbefaler vi nå disse strenge tiltakene. Vi må ta fram dugnadsånden igjen, og alle må tenke på hvordan hver og en av oss kan begrense smitten, sier ordfører Siv Høgtun (H).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden