Laila Bertheussen angrep PST i retten

<p>Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden.</p>
Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Foto: NTB scanpix

Laila Anita Bertheussen startet sin forklaring som tiltalt i retten med å si at hun er fornærmet i saken, og hun kritiserte PST for etterforskningen.

– Kan hende PST har glemt det, men jeg er fornærmet i denne saken, sa 55-årige Bertheussen i Oslo tingrett onsdag morgen.

Bertheussen startet sin forklaring i retten med at hun inngående fortalte retten om oppveksten sin, hvordan hun på 1990-tallet møtte Frp-politikeren Tor Mikkel Wara og om et komplisert sykdomsbilde som har preget livet hennes de siste årene. Og hun fortalte retten hvordan hun i alle år har vært svært opptatt av å holde privatlivet sitt privat.

Etter at Black Box teater i november 2018 satte opp teaterstykket «Ways of Seeing», hvor fasaden på huset til Bertheussen og Wara var blitt vist, var det imidlertid slutt på anonymiteten. Opprørt over stykket og over reaksjonene på at hun hadde filmet forestillingen, skrev Bertheussen en kronikk i VG, og hun politianmeldte teateret.

– Jeg var ferdig med teateret, og jeg hadde skrevet min kronikk og hadde anmeldt dem. Men teateret var ikke ferdig med meg, sa Bertheussen.

Video: Dette er saken:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden