Bertheussen forklarer seg i retten

Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett tirsdag. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix
Tegning som viser aktor, statsadvokat Marit Formo og tiltalte, Laila Anita Bertheussen under rettssaken i Oslo tingrett tirsdag. Bak til høyre sitter Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På den andre dagen i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen, skal den tiltalte selv forklare seg.

Hele dagen er satt av til 55-åringens forklaring generelt. I retten tirsdag ble hun bare bedt om å oppgi personalia til tingrettsdommer Yngvild Thue og spurt om hvordan hun stilte seg til tiltalepunktene.

Etter å ha svart nei på samtlige 15 punkter, fulgte Bertheussen nøye med på enkelte av bildene knyttet til saken som ble vist i retten og skrev innimellom på en Ipad.

55-åringen hadde med seg en stressball hun klemte på, hun gned seg i hendene, valgte å stå hele rettsdagen og vugget sakte fram og tilbake.

Noen meter bak henne sitter samboeren, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden