Kaski innstilt på førsteplass av Oslo SV

Kari Elisabeth Kaski er av en enstemmig valgkomité i Oslo SV innstilt på førsteplass på Oslopartiets liste til stortingsvalget i 2021.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kari Elisabeth Kaski er av en enstemmig valgkomité i Oslo SV innstilt på førsteplass på Oslopartiets liste til stortingsvalget i 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En enstemmig nominasjonskomité i Oslo SV har innstilt Kari Elisabeth Kaski som listetopp på partiets liste for stortingsvalget neste høst.

Det ble klart etter møte i nominasjonskomiteen i Oslo SV tirsdag. Kaski var også på førsteplass til Oslopartiet ved forrige stortingsvalg i 2017.

– Kari Elisabeth Kaski har blitt en stjerne i SV og har unison støtte i fylkeslaget. Det har ikke vært noen tvil i nominasjonskomiteen om at Kari Elisabeth skal lede Oslo SV til valgseier i Oslo i 2021, sier Andreas Tangen Borud, leder i nominasjonskomiteen i Oslo SV, i en pressemelding.

Kaski, som er 33 år og bosatt i Groruddalen, ble foreslått som stortingskandidat av alle Oslo SVs lokallag. Kaski er opprinnelig fra Kirkenes i Finnmark, men har bodd i Oslo siden 2005.

Hun er i dag inne i sin første periode som stortingsrepresentant og innehar vervet som finanspolitisk talsperson i SVs stortingsgruppe.

På de to neste plassene kommer Andreas Sjalg Unneland (tidligere leder av Sosialistisk Ungdom) og Marian Hussein (som nå er vararepresentant til Stortinget).

Nominasjonskomiteen er delt på rekkefølgen mellom de to, men tror begge vil få fast stortingsplass ettersom Oslo SV i meningsmålinger ligger inne med tre stortingsmandater. I dag har Oslo-benken to mandater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden