Antall nye smittede i Danmark har doblet seg på en uke

Smitteverntiltak på Christiansborg i København sentrum.
Smitteverntiltak på Christiansborg i København sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste uken fikk 1.229 personer påvist coronaviruset i Danmark. Det er en dobling sammenlignet med uken før da det ble registrert 609 nye tilfeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også antall nyinnlagte på sykehus er doblet på en uke, skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemelding tirsdag.

Samtidig har smittetallet, eller reproduksjonstallet, for viruset økt fra 0,9 til 1,5. Det betyr at hver smittet person i gjennomsnitt smitter 1,5 andre.

– Det er en bekymringsfull utvikling som vi har sett den siste uken, og det er utrolig viktig at vi får smitten ned mens vi ennå kan, sier Tyra Grove Krause, avdelingssjef og overlege ved SSI.

Det er også blitt innlagt flere coronasmittede ved danske sykehus. Mens det i forrige uke var 45 nyinnlagte, var det uken før kun 19.

Smitten har også spredt seg til flere kommuner, og tirsdag hadde 29 kommuner registrert over 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere den siste uka.

Fortsatt er det personer mellom 20 og 29 år som oftest får påvist viruset, men økningen gjelder også de fleste andre aldersgrupper.

Tyra Grove Krause ber de unge være forsiktige.

– Selv om yngre personer uten underliggende sykdommer har en svært liten risiko for å få alvorlige komplikasjoner, er det stadig mye vi ikke vet om senfølger av covid-19, sier hun.