Haukeland sjukehus setter igjen inn vakter ved inngangene etter flere smittetilfeller

Haukeland universitetssjukehus innfører besøkskontroll igjen etter at det ble påvist flere smittetilfeller.
Haukeland universitetssjukehus innfører besøkskontroll igjen etter at det ble påvist flere smittetilfeller. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju ansatte fra seks ulike avdelinger i Helse Bergen er smittet av coronaviruset. Nå gjeninnfører Haukeland universitetssjukehus streng besøkskontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som bekymrer oss, er at de smittede kommer fra seks ulike avdelinger. De har ingen sammenheng, og smitteveien er forskjellige. Og smitten kommer utenfra, sier administrerende direktør Eivind Hansen til Bergens Tidende.

Det var fredag det ble kjent at tre ansatte ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen har fått påvist coronasmitte. Søndag ble det kjent at ytterligere fire hadde blitt smittet.

Smitten berører i tillegg 51 ansatte og pasienter. 42 ansatte er satt i karantene, og 9 pasienter er satt i isolasjon.

Som følge av smittetilfellene, gjeninnfører Helse Bergen nå adgangskontroll ved Haukeland. Det betyr at det i løpet av uken vil settes inn vektere ved alle publikumsinnganger. Dette var også tilfelle i vår fram til juni.

– Vi må sette i verk tiltak for å hindre at vi får mer smitte inn på sykehuset. Besøkende må ikke komme hvis ikke det er strengt nødvendig, sier Hansen.

Pårørende til alvorlig syke, får fremdeles komme.