Utdanningsforbundet vil stenge alle Sarpsborg-skolene

Sarpsborg rådhus.
Sarpsborg rådhus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Utdanningsforbundet vil stenge alle skolene i Sarpsborg etter smitteutviklingen i Sarpsborg og Fredrikstad de siste dagene.

– Under de rådende omstendigheter med smittespredningen som er i Sarpsborg, anbefaler vi å stenge ned alle skoler inntil vi har full kontroll på situasjonen, sier Knut Olav Farbrot, leder i Utdanningsforbundet i Sarpsborg, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Farbrot argumenterer med føre var-prinsippet og er opptatt av helsa til både ansatte og elever.

– Vi kan ikke gamble med helsa til barn, lærere og skoleledere. Tilsvarende må gjelde barnehagene dersom disse opplever tilsvarende situasjon som i skolen, sier han.

Kommunen sier nei

Kommunen har nå satt krisestab. Men ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) sier de ikke vil stenge ned skolene.

– Smitten kommer i all hovedsak fra ett miljø, og så lenge det er situasjonen, er det ikke aktuelt å stenge ned skolene. Smittespredningen er ikke ute av kontroll, sier Martinsen-Evje til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han viser til en positiv utvikling i nabokommunen Fredrikstad og tror smitten vil dø ut etter hvert.

Ungdomsskole stengt

Søndag ble det klart at de 320 elevene ved Grålum ungdomsskole i Sarpsborg må ha hjemmeskole denne uka fordi for mange av lærerne må være i karantene.

7 av 20 skoler i kommunen er berørt av det pågående smitteutbruddet i området, ifølge oppvekstdirektør Erik Bråthen i Sarpsborg kommune.

Siden tirsdag er det registrert 80 nye smittetilfeller i Sarpsborg. I Fredrikstad er det registrert 239 smittetilfeller den siste uken. Søndag ble det registrert 25 nye koronasmittede i Sarpsborg, mens tallet for Fredrikstad er fem nye smittetilfeller.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden