Solberg svarer på Amundsens utspill mot politiet

Per-Willy Amundsen fotografert i Stortinget tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Per-Willy Amundsen fotografert i Stortinget tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener Oslos nåværende politimester Beate Gangås kan lære litt av tidligere politimester Willy Haugli.

Nylig skrev Amundsen på Facebook at «vi trenger politimestere som Willy Haugli», som han beskrev som «en tøff nordlending som sier ifra og tar vare på sine mannskaper. Ikke sosionomer som vil forstå kriminelle i hjel».

– Politiets autoritet sto tydelig under Willy Haugli. Jeg skulle ønske Beate Gangås lærte litt av han, utdyper Amundsen overfor TV 2.

Det får blant andre statsminister Erna Solberg (H), som hadde Amundsen som justisminister i sin regjering fra slutten av 2016 til tidlig i 2018, til å reagere.

– Jeg vet ikke hvilken verden Per-Willy lever i for tiden når han sier dette, sier Erna Solberg til kanalen.

Hun mener Sian-demonstrasjonene er håndtert riktig av politiet.

– De har forsøkt å konfliktdempe og beskytte ytringsfriheten, sier Solberg.

Nåværende justisminister Monica Mæland (H) sier til TV 2 at Frp burde huske at de selv styrte Justisdepartementet i sju år.

– Det er beklagelig at man angriper en politimester som er ansatt med Frp i Justisdepartementet. Politimesteren gjør en grundig og god jobb, sier Mæland.

Willy Haugli var politimester i Oslo mellom 1985 og 1994. Han fikk tilnavnet «Jern-Willy». Blant annet var han kjent for en tøff linje mot Blitz-miljøet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden