Vollvik sitter i nye avhør hos politiet

Ludo-gründer Idar Vollvik ble tirsdag pågrepet av politiet Bergen, som mener han har brutt loven om medisinsk utstyr. Foto: NTB scanpix
Ludo-gründer Idar Vollvik ble tirsdag pågrepet av politiet Bergen, som mener han har brutt loven om medisinsk utstyr. Foto: NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idar Vollvik sitter onsdag i nye avhør hos politiet. Det er foreløpig ikke avgjort om han skal framstilles for fengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er i nytt avhør nå, sier politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til NTB like før klokken 12 onsdag.

Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han skal ha pakket om og solgt videre som medisinske munnbind.

Han ble holdt i arresten over natten på grunn av bevisforspillelsesfare.

Har ikke tatt stilling til fengsling

Politiet aksjonerte også mot tre lokaler i Bergen tilhørende Vollvik hvor det ble beslaglagt munnbind som skal ha vært lagt ut for salg på nettbutikken Ludostore. I tillegg ble det tatt beslag i PC-er og telefoner.

Politiet har 48 timer på seg fra en person blir pågrepet før de må avgjøre om siktede skal løslates eller bli begjært fengslet.

– Vi har ikke tatt stilling til om Vollvik skal fremstilles for fengsling. Nå skal vi gjennomføre avhør av vitner og Vollvik, så vil vi ta endelig stilling til fengsling i løpet av dagen, sier Sulland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun vil ikke gå inn på hva Vollvik har forklart i avhør.

– Det vi ønsker å få klarhet i er hvordan håndteringen av munnbindene har foregått, hvilken type det er, hvordan de har kommet til Vollvik, hvordan de har sett ut, hvilken merking de har hatt og hva som har vært gjort med den før de har blitt solgt videre, sier Sulland.

Politi på Vollvik-bedrift

Bergensavisen skriver at politiet og Legemiddelverket onsdag er til stede i lokalene til Vollviks firma Vovi på Fana i Bergen.

Sulland bekrefter overfor NTB at politiet er på stedet.

– Vi jobber fortsatt med å gjennomgå beslag på stedet. Det er en stor mengde materiale som skal gjennomgås, sier hun.

Sulland legger til at lokalene i Fana per nå er de eneste tilhørende Vollvik der politiet er til stede.