Flere coronasmittede i samme miljø i Fredrikstad og Sarpsborg

Sykehuset Kalnes tar i mot pasienter fra Fredrikstad, Moss og omegn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sykehuset Kalnes tar i mot pasienter fra Fredrikstad, Moss og omegn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste døgnet har ni personer i Sarpsborg og 17 personer i Fredrikstad fått påvist koronavirus, melder NRK. Mange av de smittede er fra samme miljø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter opplyser til kanalen at smitten skal ha spredt seg i to klynger.

Det skal blant annet være snakk om et religiøst arrangement i Sarpsborg der minst én person var smittet av corona, samt et familiearrangement i en storfamilie i forrige uke.

– Alvorlig situasjon

– Vi ser alvorlig på situasjonen og må nok regne med flere smittetilfeller knyttet til dette arrangementet i dagene som kommer. Samtidig håper vi at vi gjennom god smittesporing forhindrer at utbruddet vokser seg enda større, sier Nitter.

De siste dagene har 43 personer fra det samme miljøet i Sarpsborg og Fredrikstad fått påvist korona, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Hundrevis satt i karantene

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner samarbeider nå tett om smittesporing for å få kontroll på situasjonen. Ifølge Sarpsborg kommune er nå flere hundre personer satt i karantene.

Blant annet gjelder dette flere barnehager, skoler og helseinstitusjoner.

Fredrikstad kommune opplyser til Fredriksstad Blad at nesten halvparten har blitt smittet i forbindelse med, eller i etterkant av, en muslimsk høytid.

Saken oppdateres