Flere coronasmittede i samme miljø i Fredrikstad og Sarpsborg

<p>Sykehuset Kalnes tar i mot pasienter fra Fredrikstad, Moss og omegn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix</p>
Sykehuset Kalnes tar i mot pasienter fra Fredrikstad, Moss og omegn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det siste døgnet har ni personer i Sarpsborg og 17 personer i Fredrikstad fått påvist koronavirus, melder NRK. Mange av de smittede er fra samme miljø.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter opplyser til kanalen at smitten skal ha spredt seg i to klynger.

Det skal blant annet være snakk om et religiøst arrangement i Sarpsborg der minst én person var smittet av corona, samt et familiearrangement i en storfamilie i forrige uke.

– Alvorlig situasjon

– Vi ser alvorlig på situasjonen og må nok regne med flere smittetilfeller knyttet til dette arrangementet i dagene som kommer. Samtidig håper vi at vi gjennom god smittesporing forhindrer at utbruddet vokser seg enda større, sier Nitter.

De siste dagene har 43 personer fra det samme miljøet i Sarpsborg og Fredrikstad fått påvist korona, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Hundrevis satt i karantene

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner samarbeider nå tett om smittesporing for å få kontroll på situasjonen. Ifølge Sarpsborg kommune er nå flere hundre personer satt i karantene.

Blant annet gjelder dette flere barnehager, skoler og helseinstitusjoner.

Fredrikstad kommune opplyser til Fredriksstad Blad at nesten halvparten har blitt smittet i forbindelse med, eller i etterkant av, en muslimsk høytid.

Saken oppdateres

Personvernpolicy