Ingrid Aunes minnepris til journalist og forsker

Ingrid Aune, her fotografert i Trondheim i juni 2019, mistet livet i en båtulykke i Namsos i fjor sommer. Nå deles en minnepris i hennes navn ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Ingrid Aune, her fotografert i Trondheim i juni 2019, mistet livet i en båtulykke i Namsos i fjor sommer. Nå deles en minnepris i hennes navn ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forsker Kjølv Egeland og journalist Maren Sæbø er de første som mottar Ingrid Aunes minnepris. Ap-politiker Aune døde i en båtulykke i august i fjor.

Prisene deles ut på Litteraturhuset i Oslo på Ingrid Aunes bursdag 19. oktober, skriver Klassekampen.

– Kort tid etter at Ingrid døde, bestemte vi oss for at vi måtte videreføre arbeidet hennes. Det finnes mange gode formål å gi penger til, men vi ble enige om at det beste var en minnepris i hennes navn, sier Marianne Marthinsen (Ap), styreleder i Ingrid Aunes Minnefond.

Prisen skal ifølge Klassekampen gå til noen som har drevet journalistisk eller vitenskapelig arbeid om temaer Ingrid Aune var opptatt av – nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt. Fordi den ikke ble delt ut i fjor, er det i år to mottakere.

Frilansjournalist Maren Sæbø får prisen for sitt arbeid med å løfte fram hverdagsliv og konflikter i områder langt unna Norge. Kjølv Egeland mottar prisen for en artikkel om hvordan den rødgrønne regjeringen jobbet for et forbud mot atomvåpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden