Enda flere NHH-studenter koronasmittet

Bergen 20110831. Direktør Ole Hope ved Norges Handelshøyskole (NHH) gleder seg til at alle aktiviteter ved høyskolen kan samles på ett sted når utvidelsen på 13.000 kvadratmeter er ferdig. Skolen feirer sitt 75-års jubileum kommende uke, og byggearbeidene har nylig kommet i gang.. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Bergen 20110831. Direktør Ole Hope ved Norges Handelshøyskole (NHH) gleder seg til at alle aktiviteter ved høyskolen kan samles på ett sted når utvidelsen på 13.000 kvadratmeter er ferdig. Skolen feirer sitt 75-års jubileum kommende uke, og byggearbeidene har nylig kommet i gang.. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tallet på koronasmittede studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen fortsetter å øke. Det totale tallet har passert 40.

– Vi ventet at det ville komme en god del nye smittetilfeller i løpet av helgen, men vi skulle selvsagt ønske at det ikke var så mange, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen ved NHH til Bergens Tidende.

Tidligere søndag meldte skolen først om 24 nye tilfeller, og det totale tallet var da kommet opp i 39. Tallet har steget i løpet av kvelden, ifølge kommunikasjonsdirektøren – som ikke vet nøyaktig hvor mange det dreier seg om.

Faddergruppe

NHH ble varslet om de første smittetilfellene på skolen lørdag forrige uke. Da det niende tilfellet ble bekreftet torsdag, var fem av dem knyttet til samme faddergruppe.

– I begynnelsen var det mange smittede fra samme faddergruppe, men nå er det knyttet til flere miljøer, sier han.

– De er fra alle årskull. Noen av studentene har tilknytning til fadderuken, men mange har også ikke det. Derfor snakker vi mer om en del miljøer der det har brutt ut smitte, enn at det kan identifiseres til et spesifikt miljø, sier Mikalsen til VG.

Stenges ikke

Skolens campus blir ikke stengt som følge av de nye tilfellene, men studentene oppfordres til å bli hjemme den kommende uka.

I Bergen har også Høgskulen på Vestlandet (24 bekreftede tilfeller), Universitet i Bergen (9) og Handelshøyskolen BI (3) hatt koronatilfeller de siste ukene.

Personvernpolicy