Politiet ble varslet før festen der mange ble kullosforgiftet

Politibil ved inngangen til grotten hvor sju personer trolig ble kullosforgiftet og deretter sendt til sykehus etter en fest inne i grotten natt til søndag. Opp mot 80 personer alderen 20 til 30 år skal ha deltatt på festen. Foto: JIl Yngland / NTB scanpix
Politibil ved inngangen til grotten hvor sju personer trolig ble kullosforgiftet og deretter sendt til sykehus etter en fest inne i grotten natt til søndag. Opp mot 80 personer alderen 20 til 30 år skal ha deltatt på festen. Foto: JIl Yngland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet bekrefter at de hadde mottatt tips om at det var planlagt en fest i grotten der mange ble kullosforgiftet natt til søndag.

– Jeg kan bekrefte at vi via vårt sentralbord lørdag mottok en telefon om at det var planlagt en fest på det aktuelle stedet. Vedkommende ble satt videre til tipsvakten på Grønland, men jeg vet ikke hvilken vurdering som ble gjort videre i forbindelse med det. Det jeg kan si, er at vi generelt får veldig mange tips, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

25 personer har søndag vært innlagt på sykehus med kullosforgiftning etter en ulovlig fest i en grotte på St. Hanshaugen i Oslo. Tilstanden for flere er alvorlig.

VG har snakket med en kvinne som forteller at hun varslet politiet på grunn av faren for koronasmitte ved arrangementet. Hun var selv invitert på arrangementet, og ønsker ikke å stå fram med navn.

– Jeg ringte politiet 11.42 i går og sa at det skulle være en stor fest i den grotten. Jeg ga dem veibeskrivelse og leste opp det som sto i arrangementet. Det var mellom 90 og 100 personer som hadde trykket «skal», og det var satt opp masse utstyr inne i grotten, sier kvinnen til VG.

– Jeg sa at de burde ta en titt på det, men det var ikke noe interesse. Samtalen var raskt over. De sa «Vi får se om det blir mye bråk eventuelt» men de hadde ingen intensjon med å stoppe festen med den informasjonen vi ga dem, sier hun.

Også NRK har snakket med en person som skal ha kontaktet politiet om festen.

Personvernpolicy