3.100 har meldt sin interesse for fest i Enebakk – smittevernoverlegen er bekymret

En skogsfest i Ytre Enebakk lørdag har kun solgt 200 billetter, men 3.100 har meldt sin interesse på Facebook. Foreldre og smittevernoverlegen er bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 60.000 personer har vært innom arrangørens Facebook-side , 3.100 har satt seg som interessert, og 347 har satt seg som deltakere, skriver Østlandets Blad.

Festen starter klokka 17 lørdag, ifølge Facebook-siden. Arrangøren sier at de har 20 års aldersgrense på festen, og har gjerdet inn området. Smittevernoverlege Lars-Erik Fikke i Enebakk kommune har imidlertid anbefalt at festen avlyses.

– Ut ifra min kjennskap til den type fester med alkohol, er jeg tvilende til at de klarer å overholde en meters avstand i løpet av kvelden. I tillegg er det en fest hvor det antakelig kommer folk fra hele Østlandet, og ikke bare Enebakk, sier han.

Les også: Studie: Overvekt øker risikoen for å dø av corona med 50 prosent

Enebakk kommune skal holde tilsyn med festen i løpet av kvelden. Politiet er også informert om festen, og ber dessuten foreldre om å være sikre på hvor barna deres er. Flere foreldre har meldt sin bekymring for festen til kommunen, ettersom tidligere utgaver av det årlige arrangementet har tiltrukket seg en rekke mindreårige.