Trond Giske varsler at han vil ta ordet på årsmøtet

Trond Giske ankommer Trøndelag Arbeiderparti sitt fylkesårsmøte på Clarion Hotel og Congress Trondheim lørdag. Dagen før ble det kjent at Marit Bjerkås blir innstilt som ny leder og at Giske gir seg i politikken.
Trond Giske ankommer Trøndelag Arbeiderparti sitt fylkesårsmøte på Clarion Hotel og Congress Trondheim lørdag. Dagen før ble det kjent at Marit Bjerkås blir innstilt som ny leder og at Giske gir seg i politikken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Trond Giske er på plass på fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti. Han varsler at han vil ta ordet under møtet.

– Jeg skal si mitt fra talerstolen, sa Giske på vei inn.

På spørsmål fra NTB om hvordan det var for ham å være på årsmøtet nå, svarte Giske slik:

– Det er alltid hyggelig å være på årsmøtet.

Giske ble fredag vraket som kandidat til vervet som fylkesleder i Trøndelag Ap.

Han varslet samtidig at han ikke tar gjenvalg til Stortinget.

Giske ble takket for innsatsen da han møtte opp på fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti. Delegatene brøt ut i applaus da avtroppende fylkesleder Per Olav Skurdal Hopsø henvendte seg til Giske i sin tale til årsmøtet.

Ifølge Hopsø er det ingen tvil om at Giske har lagt ned en enorm politisk innsats.

– Et helt liv siden årene i Trondheim AUF på 1980-tallet. Du har gjennom tiår vært regionens fremste politiker. For innsatsen som AUF-leder, stortingsrepresentant og statsråd fortjener du en stor takk, sa Hopsø.

Giske selv sier det var rørende å bli applaudert av partifellene. Ifølge ham har det vært som å komme hjem.

– Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger, eposter og SMS-er, sier Giske til NTB.Personvernpolicy