Mann tiltalt for omfattende juks med førerprøver

Dette dokumentet er mange villige til å jukse for å skaffe seg. Men det blir kostbart for dem som blir tatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Dette dokumentet er mange villige til å jukse for å skaffe seg. Men det blir kostbart for dem som blir tatt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i slutten av 50-årene må i november møte i Sunnhordland tingrett tiltalt for å ha hjulpet til sammen 19 kvinner og menn med å jukse på førerprøven.

Politiet og Statens vegvesen mener mannen har tjent penger på å hjelpe kandidater med å jukse på førerprøven mange ulike steder i Norge. Jukset har ifølge tiltalen skjedd på trafikkstasjoner over hele landet fra Mandal i sør til Tromsø i nord, skriver VG.

Ifølge tiltalen signert politiadvokat Gunnveig Breistein i Sørvest politidistrikt, skal mannen ha bistått 19 personer ved at kandidatene brukte en skjorte med lomme på brystet der en iPhone med kamera var plassert. I tillegg var en radiosender teipet fast til kroppen. En medhjelper som kunne se prøven via telefonen, sto på utsiden og ga kandidatene riktig svar på øret.

Politiet opplyser til VG at 15 av de 19 har vedtatt forelegg på 8.000 kroner.

Både den tiltalte og de 19 som skal ha jukset har utenlandsk bakgrunn.

Saken skal gå over sju rettsdager i Sunnhordland tingrett på Stord og avsluttes etter planen tirsdag 1. desember.

Mannens forsvarer Linda Ellefsen Eide, sier hennes klient ikke erkjenner skyld i saken.

Personvernpolicy