Vy oppdaterer app med sanntidsvisning

Nå kan du se hvor fullt toget ditt er både i Vy-appen og på stasjonsskjermer på Østlandet og Vossebanen. I appen kan du også se hvor togene befinner seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er etterlengtede funksjoner for pendlerne våre. Vi håper dette vil gi gode kundeopplevelser og bedre punktlighet, sier Kristin Kjøge Jansson, direktør for digitale kundetjenester i Vy, i en pressemelding.

Du finner den nye tjenesten «Hvor er toget?» under favorittfanen i Vy-appen. Når du trykker på din favorittavgang, ser du hvor toget faktisk er på kartet. Tjenesten er foreløpig tilgjengelig på Østlandet. Du kan også se hvor Vys ekspressbusser befinner seg i kart.

I tillegg vil appen til Vy samt stasjonsskjermene til Bane Nor vise hvor fullt hvert togsett er når toget forlater stasjonen du reiser fra. Funksjonen viser hvor mye plass det vanligvis er i hvert togsett, basert på hvor mange som pleier å reise med denne avgangen.

– Nå under coronapandemien er det ekstra viktig å vite hvor fullt toget er. Kanskje du kan gå inn i et annet togsett med bedre plass, eller velge en annen avgang? sier Jansson.

I appen vil togavgangene blir markert med grønn, gul eller rød, alt ettersom hvor fullt toget er. Vy tar forbehold om at trafikkavvik, arrangementer og helligdager kan gjøre at appen viser feil.