Dette skjedde i natt

Foto: John Kirk-Anderson / Pool Photo / AP / NTB scanpix
Foto: John Kirk-Anderson / Pool Photo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskéterroristen på New Zealand dømt til livstid

Australske Brenton Tarrant, som sto bak moskéangrepene på New Zealand i fjor, er dømt til livstid uten mulighet til prøveløslatelse. Tarrant ble idømt den strengest mulige straffen på 29 år, og det er første gang det skjer i New Zealand

Han sa seg i mars skyldig i siktelsen som omfatter 51 drap og 40 drapsforsøk, i tillegg til siktelsen som dreier seg om terrorangrep. Tarrant har sagt massakren var motivert av rasistisk ideologi.

50 nye koronasmittede siste døgn

Det er registrert 50 nye tilfeller av koronasmitte i Norge det siste døgnet. I alt har 10.504 personer nå fått påvist koronasmitte i Norge.

Økningen er noe mindre enn tirsdag, da det ble registrert 59 nye smittetilfeller. Det viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) ved midnatt natt til onsdag.

Statsadvokaten: Mannen som ble skutt av politiet i Wisconsin, hadde kniv

Afroamerikanske Jacob Blake (29), som ble skutt i ryggen sju ganger av politiet i helgen, vedgår at han hadde en kniv, opplyser statsadvokaten i Wisconsin.

Blake «vedgår at han hadde en kniv i sin besittelse» og det ble funnet en kniv på åstedet, sa statsadvokat Josh Kaul i Wisconsin på en pressekonferanse onsdag lokal tid.

1.700 hus og bygninger tatt av skogbrannen i California

Brannmannskapene i California gjorde onsdag framgang i kampen mot de enorme skogbrannene i delstaten. Kjøligere vær hjalp brannmannskapene i kampen mot skogbrannene i San Francisco-området.

Samtidig rapporterte brannvesenet i delstaten at 1.700 hus og andre bygninger er slukt av brannen, som også har kostet sju mennesker livet, skriver Reuters.

To hurtigruteskip utleid til norsk Cruise-innspilling

Hurtigruten har leid ut to av sine skip til selskapet som driver med innspillingen av sjuende «Mission Impossible»-filmen med Tom Cruise. Hurtigruten bekrefter overfor VG at det har leid ut skipene, MS Vesterålen og MS Fridtjof Nansen, fra slutten av august til slutten av september til selskapet Truenorth.

Selskapet jobber for tiden med innspillingen av den sjuende «Mission Impossible»-filmen med Hollywood-stjernen Tom Cruise.