Norsk selskap skal produsere skuddsikre vester for en halv milliard

Norske soldater skal de kommende årene bli utstyrt med skuddsikre vester fra NFM Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Norske soldater skal de kommende årene bli utstyrt med skuddsikre vester fra NFM Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det privateide norske selskapet NFM Group skal de neste årene produsere skuddsikre vester verdt en halv milliard kroner til det norske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontrakten gjelder for fem år, med opsjon på ytterligere ti år, skriver Finansavisen.

Det nye kampvestsystemet skal etter planen på sikt erstatte dagens kampvester og bæresystemer. Vestene leveres fra NFMs datterselskap Equipnor til den statlige etaten Forsvarsmateriell.

Kontrakten med forsvaret er ikke NFMs første store i år. I april vant de en kontrakt verdt 41 millioner euro, tilsvarende i overkant av 430 millioner kroner, til det franske forsvaret. Også politiet i Madrid skal få skuddsikre vester fra det norske selskapet.

– Den kontrakten vi nå inngår, er med på å utvikle oss som selskap og ikke minst sørge for at norske soldater får det beste utstyret som det er mulig å oppdrive, sier styreleder Carl F. Sejersted Bødtker i NFM Group til avisen.

Selskapet planlegger nå å investere i maskiner for å utvide produksjonen, som foregår i Norge, Polen og Ukraina.

– Vi har allerede investert 10–15 millioner kroner i nye maskiner, og forventer å investere ytterligere 15–20 millioner kroner i Norge. Det er for å øke produksjonskapasiteten og automatiseringen av komposittproduksjonen i Norge, sier Bødtker.