MDG med ultimatum til Ap om E18-utbyggingen

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG kaller utbygging av E18 en «samferdselspolitikk fra forrige århundre» og vil ikke støtte en bompengegaranti. Det kan bety slutten for fylkesrådet i Viken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesrådet består i dag av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, og er avhengig av MDGs mandater for å ha flertall.

I et ultimatum som ble vedtatt fredag av MDGs fylkestingsgruppe, heter det at hvis fylkestinget vedtar en slik bompengegaranti vil det ikke lenger være grunnlag for at MDG blir i fylkesrådet.

– Plattformen vi forhandlet fram etter brakvalget vårt i fjor er krystallklar: E18-prosjektet til regjeringen er ikke ønsket i Viken. Derfor kommer ikke en fylkeskommunal bompengegaranti for prosjektet på tale, sier Kristoffer Robin Haug i en kommentar til NTB. Han er MDGs fylkesråd for kollektivtrafikk i Viken.

– Å kutte klimagassutslipp, luftforurensing og biltrafikk er viktigere nå enn noensinne. Viken sin kollektivsatsing kan ikke bestå av store ord og gigantiske motorveier, sier Haug

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva MDG mener om E18 er viden kjent, sier fylkesrådets leder Tonje Brenna (Ap) til NRK.

– Fylkesrådet skal bestemme seg på mandag om hva vi mener om garanti for E18. Så får vi se på mandag hva den beslutningen blir. Det skal jeg ikke spekulere i nå, fortsetter hun.

Viken må garantere for fremtidige bompengeinntekter for at utbyggingen skal gå sin gang.

Byggingen av den nye motorveistrekningen mellom Lysaker på grensen mellom Oslo og Bærum – og til Ramstadsletta på Høvik i Bærum er avhengig av at Oslo og Viken gir en nødvendig lokal økonomi-garanti.