Skuespiller Lori Loughlin dømt til to måneders fengsel for collegejuks

Skuespilleren Lori Loughlin, kjent fra TV-serien «Full House», og ektemannen Mossimo Giannulli er dømt til henholdsvis to og fem måneders fengsel i collegejuks-skandalen.
Skuespilleren Lori Loughlin, kjent fra TV-serien «Full House», og ektemannen Mossimo Giannulli er dømt til henholdsvis to og fem måneders fengsel i collegejuks-skandalen. Foto: Steven Senne / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske skuespilleren Lori Loughlin er dømt til to måneders fengsel i den såkalte collegeskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Loughlin og ektemannen, klesdesigneren Mossimo Giannulli, fikk dommen forkynt i en domstol i Boston fredag. Giannulli ble dømt til fem måneders fengsel.

De var tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, over 4,5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass på University of Southern California ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Paret er to av 50 velstående foreldre som har vært anklaget i collegeskandalen. Blant dem er også «Frustrerte fruer»-skuespiller Felicity Huffman. Hun ble i fjor dømt til 14 dagers fengsel for ha betalt 15.000 dollar for at datteren skulle få bedre karakter på en opptaksprøve til et universitet.