Trolig ny norgesrekord for nedbør i Vestfold

Det kan ha blitt satt nedbørsrekord i Vestfold fredag. Her søker mannskaper i vannet i undergangen under fylkesveien ved Kilden kino i Tønsberg. Mer enn ti husstander i Færder og Tønsberg ventet fredag på hjelp for å tømme kjelleren for vann.
Det kan ha blitt satt nedbørsrekord i Vestfold fredag. Her søker mannskaper i vannet i undergangen under fylkesveien ved Kilden kino i Tønsberg. Mer enn ti husstander i Færder og Tønsberg ventet fredag på hjelp for å tømme kjelleren for vann. Foto: Vib / NTB scanpix

I løpet av én time falt det 63,4 millimeter nedbør på i Sandefjord fredag ettermiddag. Hvis målingen blir godkjent, er det ny norgesrekord.

Det tilsvarer over 60 liter vann per kvadratmeter. Meteorologisk institutt tar forbehold om at målingen må kvalitetssikres.

Den gamle rekorden ble målt til 54,9 millimeter i løpet av én time og ble satt i Asker 15. juli 1991.

Det var særdeles kraftig regn i store deler av Vestfold fredag ettermiddag, og farenivået er oppgradert til oransje.

Politiet har fått inn flere meldinger om vann i kjellere og andre utfordringer som skyldes den kraftige nedbøren.

– Mer enn ti i Færder og Tønsberg venter på at våre mannskaper skal komme og hjelpe dem med vann i kjelleren. Vi jobber så raskt og effektivt som mulig. Vi har også tatt inn mannskaper på overtid, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen i Vestfold.

Sør-Øst politidistrikt ble folk kjøre etter forholdene.

– Nå må folk ta hensyn til det kraftige regnværet og kjøre etter forholda, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden