Tingretten avviste HV-soldaters massesøksmål

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Trøndelag tingrett har avvist gruppesøksmålet fra en gruppe HV-soldater som krevde feriepenger. I stedet mener domstolen at hver enkelt må fremme sin sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Massesøksmålet kom etter at en HV-soldat fikk rettens medhold i at han skulle ha utbetalt feriepenger for tiden han sto i Heimevernets innsatsstyrker.

Men i en fersk kjennelse fra Sør-Trøndelag tingrett går det fram at vilkårene for gruppesøksmål ikke er oppfylt, skriver Forsvarets Forum. Hvis denne avgjørelsen blir stående, vil det innebære at hver enkelt soldat som har tjenestegjort i innsatsstyrkene, må fremme et individuelt krav for årene før 2016.

Etter at Høyesterett i vår avviste Forsvarsdepartementets anke, betalte staten feriepenger til de over 3.300 soldatene som var berørt av dommen. Men soldatene fikk bare utbetalt feriepenger for de tre siste årene med begrunnelse i reglene om foreldelse. Denne tolkningen er imidlertid soldatenes representanter uenige i.

– Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi skal anke, sier advokat Berit Svensli Solseth, som har representert soldatene i saken.

Forsvarsdepartementet anslo nylig at en utbetaling av feriepenger til alle som kunne ha krav på det, ville beløpe seg til 110 millioner kroner.