LO-sjefen og NHO-sjefen hentet inn i krevende mekling

Toppene er hentet inn i sluttspurten av meklingen i frontfaget. Både LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (t.v.) og NHO-sjef Ole Erik Almlid sluttet seg til meklingen torsdag kveld, ifølge flere kilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Toppene er hentet inn i sluttspurten av meklingen i frontfaget. Både LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (t.v.) og NHO-sjef Ole Erik Almlid sluttet seg til meklingen torsdag kveld, ifølge flere kilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen og NHO-leder Ole Erik Almlid har sluttet seg til meklingen i frontfaget som forhandler på overtid natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved halv tolv tida kom LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og nestleder Peggy Følsvik til Hotel Opera i Oslo der meklingen foregår. NHO-leder Ole Erik Almlid hadde da allerede vært på plass, skriver Frifagbevegelse og Dagbladet.

Ifølge Magasinet for fagorganiserte kommer det ikke til å bli noen løsning for frontfaget i løpet av natten. De henviser til kilder som sitter sentralt i meklingen, og som sier meklingen kommer til å vare utover natten og kanskje ut på morgensiden.

Begrunnelsen er ikke at det er så stor avstand mellom partene at det er fare for streik. Men at spørsmålene som diskuteres, er svært kompliserte. Partene trenger bedre tid for å forstå hverandre, og finne løsning.

Rundt 28.000 industriarbeidere går ut i streik fredag dersom partene ikke blir enige.